14.1.2013

Turun kirpparit & antiikkiliikkeet

Kunnianhimoinen tavoitteemme oli kiertää ystävieni kanssa päivän aikana yhdeksän (!) Turun lähiseudun kirppistä & antiikkiliikettä. Todellisuudessa ehdimme juosta läpi vasta kolme paikkaa. Yhdeksän kohdan listasta tässä postauksessa selätetään vasta kolme kohdetta. Lista jatkuu ja toinen reissu vaatiikin oman postauksensa tässä lähitulevaisuudessa. 

 Tällä kertaa esittelyssä ovat siis Hassisen kirpputori, Kaarinan Ekotori sekä Antiikkiliike Rakkaat Esineet

Tavoitteenamme kierroksella oli lähinnä pitää hauskaa, vertailla paikkoja keskenään sekä bongailla laadukkaita löytöjä kaiken roinan keskeltä. Itse etsin ennen kaikkea kaunista lipastoa sekä lasiesineitä. Ja molemmat löytyivätkin. Niistä sekä meidän kodin uudistuksesta voit halutessasi lukea tarkemmin täältä.

1. Hassisen kirpputori
Yllätyimme positiivisesti siitä, miten kattava ja laadukas tarjonta olikaan. Valikoima sisälsi paitsi yksityisten kirpparipaikan varanneiden tuotteita (astioita, vaatteita, kirjoja, krääsää) myös kokonaisen hallillisen paikan omistajan esille laittamia antiikkihuonekaluja. Plussaa kohtuullisesta hintatasosta, hyvästä esillepanosta sekä erittäin ystävällisestä ja palvelualttiista henkilökunnasta!

Tässä bongauksiamme: 

Uudenkaupungin kaupunkilasi! Se oli nätisti asetettu Hämeenlinnan ja Kemin naapuriksi.

Prinsessatuoli!
Tälläisen telkun voisin jopa minä kelpuuttaa kotiini - asennetta!

Peilipöydän laatikoiden sisältä paljastui söpöt hyllypaperit.


Löydettiin myös Cruella de Vilin tekoturkki.

 Päässä alkoi soimaan tämä sävel:


Muistelimme, miten ilkeä hän oli dalmatialaisille ja heitimme takin takaisin tankoon pölyttymään!


Vanha kunnon Singer, ihanan koristeellinen.


2. Kaarinan Ekotori

Kaarinan Ekotoria oli hieman hankala löytää pelottavien hallien keskeltä, mutta pääsimme perille. Täältä kannattaa lähinnä etsiä pieniä astioita, huonekaluja, vaatteita ja lasten pelejä. Alakerrassa myydään lisäksi kaikkea remppatavaraa: kaakeleita, hyllyjä ja jos jonkinmoisia muttereita. Henkilökunta oli hieman sisäänpäin lämpiävää, mutta osan tuotteiden hinnoista pystyi tinkaamaan. Tuotteet paketoitiin huolella ja hartaudella. Paikasta jäi kuitenkin outo maku suuhun, sillä henkilökunta kommentoi omituisella tavalla ostoksiamme. 

Tässä parhaat & hauskimmat bongauksemme:


Taulun inspiroimana Helinä löysi myös päällepantavaa seuraavalle Lapin reissulle, tai miksei Hirvensaloonkin. 
Kaarinasta löytyi myös hyllymetreittäin kirjoja.
Kysymys kuuluu, kuka on tai oli Craig Ylitalo? Ainakin hän on tarinoinut siitä, kuinka "Toivon hauki pelasti Einon päivän".

Mummolan kuppeja!




Kaunis, mysteerinen maalaus.
Shakkipöytä integroituna jalkalamppuun, tadaa!
Ekotorin alakerrasta löysimme myös aika läjän suksia, luistimia, monoja ja fillareita.


Kuka muistaa katsoneensa joskus Tuttu juttu -show'ta? 

3. Antiikkiliike Rakkaat Esineet
Kierroksemme päättyi tähän antiikkiliikkeeseen. Näistä kolmesta paikasta täällä huomasi astuneensa sisään aidosti antiikkiin keskittyneeseen liikkeeseen.  Tuotevalikoima oli silmiä hivelevä. Palvelu oli verkkaista ja asiallista. Hintaluokka oli korkea samoin kuin tuotteiden laatukin.

Tässä parhaat bongauksemme: 





Lupaan, että jatkamme tammi-helmikuun aikana tätä penkomisprojektiamme ja raportoimme lisää. Sillä välin, voit tosiaan tsekata tekemäni löydöt ja uudistuneen kodin ilmeen täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida ajatuksia omalla nimelläsi, kirjautuneena käyttäjänä tai anonyyminä.